Besparen op huisvestingslasten

Door de onrust op de financiële markt is in Nederland inmiddels veel leegstand op de kantoor-en bedrijfsruimtemarkt ontstaan. Huurders van vastgoed zijn zich er echter niet of nauwelijks van bewust welke kansen dit voor hen biedt om te besparen op hun huidige huisvestingskosten! In tijden als deze willen veel bedrijven onderzoeken of ze ook op huisvestingsgebied kunnen besparen. Hieronder staan verschillende mogelijkheden waar u als organisatie aan kunt denken. WVO bedrijfshuisvesting B.V. kan u hierbij adviseren of in de uitvoering ondersteunen. 
 
Heronderhandelen van de huidige huurovereenkomst
Wanneer uw huurovereenkomst bijna afloopt zijn er een tal van mogelijkheden om nieuwe en financieel voordeligere afspraken met uw verhuurder te maken. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een lagere huurprijs, betere huurcondities, wijzigingen in de metrage of aan een upgrading van de gehuurde ruimte etc. WVO bedrijfshuisvesting B.V. gaat voor u het gesprek met de verhuurder aan om zo voor u de meest gunstige afspraken te realiseren!

Huurovereenkomst tussentijds openbreken
De huidige markt biedt nu ook kansen om al enkele jaren voor afloop van uw huidige huurovereenkomst uw huurovereenkomst tegen betere voorwaarden en condities af te sluiten. Verhuurders van gebouwen hebben namelijk belang bij langdurige huurovereenkomsten. Dit is goed voor hun beleggingswaarde en de continuering van hun kasstroom. Huurders kunnen in ruil voor een langere huurovereenkomst vaak profiteren van onder andere een lagere huur of verbetering van andere huurvoorwaarden.
 
Huidige metrage besparen en (onder) verhuren
Bij veel bedrijven werken op dit moment minder mensen op de werkvloer dan voorheen waardoor de behoefte aan ruimte minder wordt. Om ruimte te besparen kunt u bijvoorbeeld denken aan de volgende maatregelen:

Herindeling waardoor met meer mensen in dezelfde ruimte kan worden gewerkt;
Inzet van flexwerkers waardoor er meerdere werknemers per werkplek kunnen werken;
Alternatief archiveren (elders laten opslaan of digitaal).
 

Naast bovenstaande besparingsmogelijkheden op uw huisvestingskosten zijn er nog tal van andere mogelijkheden die wij graag met u willen bespreken!